Posebno me privukla paznja o hemiji i izucavanju najednostavnijeg elementa periodnog sistema VODONIKA ,
http://www.google.rs/imgres?q=hydrogen+ ... vw=190&tx=
Tako sam od malena uspeo dobiti vodonik ali ga nisam imao kako sakupiti ... Jednostavno sam uronio dve metalne ploce u vodeni rastvor kuhinjske soli i dobio mehurice koji na vatri pucketaju ... Sve do dan danas kada sam resio veliki problem na bazi hidraulicno - pneumatskog sisterma sakupljanja gasa i hermeticnog zatvaranja sistema od spoljen sredine kako bi se ostvario NADPRITISAK ... Kada sam sve to na prvi pogled postigao konacno mogu gledati ono sto svi prikazuju na youtube otvoren plamen iz male dizne gorionika koji sece i topi skoro SVE ... Temperatura sagorevanja HHO gasa je preko 3 000 C , pa sam ga zato upotrebio u industrijsku svrhu za rezanje i secenje metala, umesto disu gas boca za AUTOGENO ZAVARIVANJE ...
Malo konkretno o generatoru ;
- Nerdjajuci celik (Prohromski lim) debljine 1 mm, dimenzija 200 x 200 mm, 41 ploca naslagana jedna pored druge, diktunzi prstenastog oblika zaprivaju sistem kad se stegnu safovima i dve plasticne ploce dimenzija 250 x 250 mm,
Elektrolit po mom misljenju najbolji za sada koji ja poznajem jeste vodeni rastvor Natrijum hidroksida 35% NaOH i zaista se dobro pokazao, sa 20 Ampera nominalne struje, i potrosnje el. energije oko 1. 6 kW ovaj generatore razvija do 150 cm3 HHO plina u sekundi tj. Litar plina postize za par sekundi ZADIVLJUJU rezultat,
Samo jedina stvar koaja ce zainteresovati skoro sve clanove ovog FORUMA jeste upravo to kakav sastav ima HHO gas . Znam da bi svi rekli da je to homogena mesavina vodonika i kiseonika u srazmeri 2 : 1 . Odnosno da vodonika ima u parcijalnom udelu 66.66 % a kiseonika preostalih 33.33% ali garantujem to da teorija pokazuje jedno, dok praksa i stvarnost pokazuju drugo, siguran sam da postoje odstupanja pogotovu sto sma izabrao elektrolit rastvor Natrijum - hidroksida ... Neka kazu svi sta misle na ovu temu ???? Veliki pozdrav